Welcome to Night Vale ">
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 6. The Drawbridge
Hatodik epizód - A felvonóhíd. Angolul meghallgatható itt, a magyar fordítás a vágás alatt olvasható.
"Átok rád. Átok a családodra! Átok a gyermekeidre, és átok az ő gyermekeikre is! Megátalkodott, gaz skorpió!"





A nyulak nem egészen azok, aminek látszanak. Isten hozott Night Vale-ben.



   



Az elmúlt néhány órában több bejelentést is kaptunk áramkimaradásokról Night Vale-szerte. Ha te is hasonló problémával küzdesz… hát akkor most pont nem hallasz engem, mi? A Night Vale Törvényhatósági Közművek nyilatkozata szerint még nem sikerült meghatározniuk az áramkimaradások pontos okát. A jelenség oda-vissza fut végig a városon, kitartó tempót tartva, mintha egy roppant szörnyeteg ügetne előre.
Az érintettek fölöttük cikázó sólymok sikolyairól tettek jelentést, és arról, hogy amikor a fények visszatértek, úgy érezték, mintha más emberek lennének – a korábbival azonos emlékekkel és identitással, melyek viszont hirtelenjében szűk jelmeznek tűntek, ami szorít, hiába vadi új. Úgy érezték, mintha kicserélték volna őket egy pontos másukra. Mintha minden, mi megszokott volt, idegen lenne ezentúl.
Legyen nálatok kéznél egy elemlámpa tartalék elemekkel és egy gyerekkori fényképalbum ma este; csak a biztonság kedvéért.




   




Az óvárosi felvonóhíd renoválási munkálatai újabb kudarccal néztek szembe a héten. A mérnökök megállapították, hogy a híd lábainak használt kárpitanyag magába szívja a vizet, és így megbízhatatlan alapzatnak nyilvánítandó. Az építkezési vállalat próbált már kartonpapírból, laktózmentes tejtermékekből és kerámiaedénykékből készíteni lábakat, de egyik sem működött. A mérnökök segítséget kérnek, hogy meghatározhassák, hogyan készülnek a rendes hidak. Ha van valami tipped, ragadj tollat, írd fel egy cetlire és add fel postán a Bridge Magic! Hídvarázslat LLC. postadoboz 1616. címre. Ne használj durva vagy hosszú szavakat. Jegyzetekkel ellátott vázlatrajzok előnyben!



   



[Kissé fáradtan és zavartan] Hölgyeim és uraim, ismét eljött az idő – az idő rádióállomásunk éves jótékonysági gyűjtésére! Bocs hogy ezt csinálom, de no… tudjátok, hogy megy ez… A Night Vale rádió közszolgálati adókat sugároz, és a közszolgálati adókkal az a helyzet, hogy a köz szolgálja: hallgatók, mint ti magatok. Meg a Guatemalai Köztársaság és néhány teherkocsivezető, akik valahogy túlságosan is nagylelkűek néha…
A legapróbb hozzájárulás is segíthet fenntartani műsorainkat. Egy-két dollár, vagy három, vagy akár… vérplazma!
Vegyük csak például egy helyi adónkat, a WZZZ-t, ami az Oxford Street mögötti elhagyatott benzinkútból sugározza műsorát, ahol az a fura magas antenna áll… tudtátok, hogy a WZZZ adása kimerül abban, hogy egy monoton női hang véletlenszerűnek tűnő számokat olvas fel, míg a háttérben harang zúg? És hogy ez megy napi huszonnégy órában, a hét mindennapján? Gondolhatjátok, hogy egy ilyen munka nem fizet valami jól… leszámítva hogy de. 
Őszintén szólva itt a Night Vale rádiónál nem vagyunk benne biztosak, mi célja van annak az adónak vagy milyen urat szolgál. De azt tudom, hogy közösségünk nélkülözhetetlen tagja, és mind be kell dobnunk valamit a közösbe, hogy segíthessünk! Örömmel fogadjuk támogatásotokat. Hívjatok bennünket! Telefonszámunk, az nincs… csak suttogjátok a kagylóba, „elfeledett Algonquinia*”, és akkor az angyalok vagy a Facebook vagy…valami más… le fog vonni egy megfelelő összeget a bankkártyátokról.



   



További fejlemények a felvonóhíd összeomlásával kapcsolatban! Ma reggel zűrzavar lett úrrá a Városvezetőségen.  A csődöt csődre halmozó Városi Tanács aggódó városlakók kereszttüzébe került, amiért az adófizetők pénzét olyan projectekre pazarolják, melyek az ütemtervet és a kiszabott költségeket egyaránt meghaladják. Egy neve elhallgatását kérő kritikus megjegyezte, hogy „még csak nincs is semmiféle öböl vagy folyó Night Vale-ben! Soha nem fog erre járni olyan hajó, ami szükségessé tenne egy felvonóhidat!”, majd kitért arra is… na tudjátok mit?! FELEJTSÜK EL. Élből megmondom hogy az anoním kommentátor Steve Carlsberg volt, és Steve egy akkora ünneprontó, hogy nem igaz! Észrevettétek már, hogy sosem cseréli a keréktárcsáit?! Ez lustaságra utal! Tiszta és egyszerű. Lustaságra. Hogyan hagyjam, hogy megtagadjon Night Vale-től egy felvonóhidat, amikor még egy bézs Toyota Corolláról sem tud gondoskodni!? [Cecil már förcsög]


   



A Night Vale Napilap bejelentette, hogy az emelkedő nyomdai árak miatt papíralapú kiadványaikat egy új, úgynevezett „képzelt kiadás” formában bocsájtják piacra! Leann Hart főszerkesztő magyarázata szerint „ahelyett, hogy vásárlóinkat a tinta és papír idejétmúlt eszközeivel kompromittálnánk, lehetőséget adunk nekik, hogy kiválasszák az ízlésüknek megfelelő híreket azáltal, hogy olyan hírt képzelnek el, amilyet csak akarnak! Nem csupán költséghatékony módszer ez, hanem egyben teret nyit az olvasóknak, hogy a híreket színes és mozgó tapasztalatként éljék át saját kis fantáziavilágukban, mely minden igényüknek megfelel.” Az előfizetés a képzelt kiadásra kötelező és automatikus, és mindössze hatvan dollárra taksál havonta.



   



Most pénteken a Night Vale Gimnázium tornacsarnokában sor kerül az éves softball* bajnokságra, ahol a Night Vale-i tűzoltók néznek szembe a seriff titkosrendőrségével! A bevételek egy mélyen vallásos indonéz hadsereg atomprogramjának támogatására mennek majd, mely eretnek kormányzata ellen küzd, valamint a Make-A-Wish gyermeksegítő alapítvány részére utaljuk az összeg felét. Szóval, még ha nem is szereted a softball-t, gyere el, és légy része egy nagyszerű ügynek! A tavalyi meccs során a tűzoltókat a földbe verte a titkosrendőrség csapata, mely három hazafutást csinált a nyolcas és kilences helycserénél. A tűzoltók céloztak rá, hogy tetemes károkat szenvedtek – a szójáték szándékos, kedves hallgatók – mivel az összes dobójátékosukat meggyilkolták, amint sorra kerültek – fúvócsövekkel. Az eset továbbra is megoldatlan, mivel el sem kezdték kinyomozni. Együttérzésünket küldjük az elhunyt dobójátékosok családjainak. Nyugodjatok békében.

Szuper játék lesz! Valóban vérengzően bosszúszomjas tűzoltókra számíthatunk – pénteken átveszik a pályát! A jegy mindössze tíz dollár, vagy öt, ha hozol magaddal dúsított urániumot! A fekete helikopterek gondolatolvasással fésülik majd át a várost a játék napján, hogy levadásszanak mindenkit, aki nem vesz részt a programon. Az első ötszáz sportrajongó sebészetileg elfogadott, működőképes kopoltyút kap arcára.



   



[Komolyan] Közlemény: „Semmiféle digitális, statikus búgás nem hallatszódik a kutyasétáltató parkból”, jelentette be Pamela Winchell polgármester. A polgármesterasszony kilencven perces, rögtönzött sajtókonferenciájának keretében többször is elismételte, hogy semmiféle elviselhetetlen, lélektépő hang nem hallatszódik a kutyaparkból, mely létezésünk puszta inait szaggatja. Winchell polgármesterasszony továbbá felkér rá minden Night Vale-i lakost, hogy értsék meg, hogy teljes képtelenség a puszta feltevés is, hogy egy mélyen kódolt üzenetet sugározzanak egy kicsiny, kerítéssel szegélyezett fű- és portengerről. „A városlakóknak még csak nem is kéne tudniuk a kutyasétáltató park létezéséről, tehát lehetetlen, hogy egy földöntúli, fenyegető hang parancsolná nekik, hogy drága fémeket és csecsemőket hordjanak a kutyasétáltató parkhoz! Egy KUTYASÉTÁLTATÓ PARKHOZ”, ismételte, „ami SOHA nem létezett és nem is fog létezni SOHA”, üvöltötte, vérző öklével a pódiumot püffölve. 

Senki nem tett fel kérdéseket.



   



És most, üzenet szponzorainktól!

[Cecil zombiként hörög és nyög fél percen át folyamatosan]



   




…és most, közlekedési híreink következnek!
A 800-as úttól délre lévő  keleti autópálya északra tartó felhajtóján elakadt egy gépjármű a sárban. Ez bizonyára nem okoz majd túl nagy késést az ingázóknak, mivel az autópályafelügyelet szenvedélyesen tagadja jelen jelentést. Ami azt illeti, rendőrségi képviselőik nyilatkozatot adtak közre, mely szerint „SEHOL sincsenek autók” és „Mégis mi a fenének beszélsz róluk egyáltalán? Mi a fenének hazudozol róluk!? Hülyék vagytok: autók nincsenek! Mi ez a zagyvaság? Ugyan már, kérlek, ugye nem vettétek komolyan? Na várjunk. Várjunk, most komolyan azt hittétek, hogy léteznek autók?”, folytatta az autópályafelügyele. „Jaj, hát ez gyönyörű.”
A többi út tisztának tűnik! Leszámítva persze a felvonóhíd környékét, mert évekbe fog telni, mire az ottani munkálatokat befejezik.



   



Jöjjön a heti horoszkóp:



·         SZŰZ - Irány a mozi! Segít megfeledkezni a világ gondjairól. Főleg a légmérgezésről meg a veszélyes UV-sugárzásról. Mondd csak, új az az anyajegy?



·         MÉRLEG - Álmaid profetikus látomások szövik át. Jegyezd le őket.  Ha mázlid van, lesz köztük pár lottószám vagy sporteredmény!



·         SKORPIÓ – Átok rád. Átok a családodra! Átok a gyermekeidre, és átok az ő gyermekeikre is! Megátalkodott, gaz skorpió!



·         NYILAS – Egyél valami finomat ma! Kijár neked! Úgy értem, „kijár neked” némi „erős ételallergia!” Sőt, nem is „kijár”, hanem „kinéz”. Bétáznom kéne ezt a cuccot mielőtt hangosan felolvasom. Fussunk neki újra. „Kinéz neked egy erős ételallergia!” Nnna, máris sokkal világosabb. Egyél valami finomat!



·         BAK – Nem kontaklencse volt az, amit ma reggel beletettél a szemedbe. Jobb, ha nem gondolsz rá…



·         VÍZÖNTŐ – A fehér golyó a középső pohár alatt lesz. Bízz a csillagokban. Fektesd minden vagyonodat ebbe a nyerészkedő játékba.



·         HALAK – NYERTÉL EGY VAIDÚJ AUTÓT!!!!



·         KOS –Halovány bánat kísért majd téged ahogy múlik az idő. A mai nap illata búzafű és pirítóskenyér.



·         BIKA – Ma van az éves Bűnnapod. Ma egyik Bikára sem vonatkozik a törvény.



·         IKREK – Találkozol ma valakivel, akinek semmiféle hatása nem lesz az életedre és akit rögtön elfelejtesz. Bízz csak inkább egy lehetséges jövőben.



·         RÁK – Ki kell fizetnem a telefonszámlát, meg vennem kéne még tejet… - ezt nem én mondtam. A csillagok párbeszédét hallhattad. Értelmezd ízlés szerint.



·         OROSZLÁN - … jobb ha ezt nem olvasom fel hangosan. Jobb, ha nem tudod. Mondd el a családodnak, hogy szereted őket.


Ez volt hát heti horoszkópunk.



   



Jó hírek a távirányítású repülőgépmodellek szerelmeseinek! Emlékeztek a kivehetetlen, fémes fekete fákra amik még júniusban hirtelen megjelentek a könyvtár környékén és lángra lobbantottak mindent, ami harminc lábnál magasabban szállt a levegpben? Na, végre eltakarították őket, mivel új bevásárlóközpontot és parkolót építenek a helyre! A Night Vale repülőtér, a helyi madárlesők és az az aranyos epilepsziás párocska akik a mentőhelikopterszolgálatot vezetik mind madarat fognak örömükben!
Természetesen megjelent pár petíció a közterületfejlesztéstől. Juanita Jefferson, az egyik ilyen szervezet (a "Night Vale Vagy Semmi Sem!") vezetője, azt mondta: "... a  f á á á k... ő k  v a g y u n k  m i  m i i i i n d". Jefferson itt néhány percre némán és pislogás nélkül bámult előre, aztán azt suttogta megint: "f á á á á á á k", majd könnyekben tört ki és hangosan nyöszörögni kezdett. Helikopterrel a Night Vale Általános Kórházba szállították; értesüléseink szerint állapota stabil. Ma reggel Jefferson ügyvédje nyilatkozatot nyújtott be, mely szerint: "ügyfelem természetesen tisztában van az életét megmentő helikopter iróniájával, de ragaszkodik korábbi álláspontjához, miszerint: "a fák, a fák: ők vagyunk mi mind.""

Mindeközben megbízható informátorok tájékoztatásából arról értesültem, hogy árulnak majd Pinkberry-féle fagyasztott joghurtot is az új bevásárlóközpontban! Nyam-nyammmm!




   




...új hírek a felvonóhíd-frontról! A Városi Tanács bejelentette, hogy az eheti összeomlásra való tekintettel a büzsét húszmillió dollárra emelik az elkövetkezendő tizennégy évre - ez az új határidő a híd felépítésére. A pluszkiadásokra folyósított összeg az iskolai menza költségeiből vonódik le, valamint egy hatvanöt százalékos hoteladóból és egy kétszázhetvehnhat dolláros hídvámból, mely E-Z Kártyával mindössze kétszáznegyvenkilenc dollár lesz majd.



   




Szerkesztőségi rovatunk következik. 


A drága és nagyszabású vállalkozások igen gyakoriak Night Vale városában. Türelmes, de rugalmas kisváros a miénk! Nagy álmaink vannak - néha pedig rettenetes és feledhetetlen álmaink, melyek megismétlődnek minden egyes évben, ugyanazon a napon, és minden városlakó együtt álmodja - de valóra váltjuk nagy álmainkat! Emlékeztek az óratoronyra? Nyolc év, huszonhárommillió dollár, de felépült, és bár láthatatlan és állandóan teleportál, helyes kis épület, ami pontos időt mutat! Klasszis látványosság Night Vale egyre táguló horizontján... nem úgy mint az az ocsmány sportaréna amit Desert Bluffs épített tavaly tavasszal; Desert Bluffs semmit nem képes jól csinálni. Na az a város pont jó lenne Steve Carlsbergnek! Istenem, hogy az mekkora egy tahó


És most, az időjárás!

                            



 

Úgy fest, a seriff titkosrendőrsége egyetért velem a jó öreg Steve Carlsberggel kapcsolatban, kedves hallgatóim. Megbízható szemtanúnk jelentette, hogy két napja látta ahogy Steve-et egy ablaktalan teherkocsi hátuljába hajítják; ma reggel vastag géztekerccsel a feje körül bukkant elő, ahogy egy fagylalttölcsér formájúra faragott poliészterrudat szopogat.




 
Az alkalmat megragadva szeretnék megköszönni minden nagylelkű adományt, melyet akarva vagy akaratlanul rádióállomásunknak utaltatok! A műsorom alatt valamivel több, mint negyvenötezer dollárt gyűjtöttünk össze... mely tartalmaz egy negyvenötezer dolláros adományt egy meg nem nevezett politikustól! Nem mondhatom el, ki az... szóval maradjunk annyiban, hogy muchas gracias, El Presidente! Mano dura, cabeza, y corazón. Köszönjünk önkéntelen adományát közszolgálati rádiónk javára. Az olyan hallgatók, mint ön, segítenek nekünk fennmaradni - valamint unetikus adományozók különböző aljas szervezetektől. És most magatokra hagylak titeket a gondolataitokkal, srácok.




 

Maradjatok bekapcsolva "Zydeco hangról hangra!!!!" műsorunkért - egy két órás különkiadás, melyben elmeséljük, hogyan is hangzik a zydeco zene. 


Buenos noches, Night Vale.


Jó éjszakát.







* Algonquinia – ősi név Amerikára. Az algonquini-ek az amerikai őslakosok egy csoportja.
** 60$ a képzelt kiadásra = havi 13 000 forint. A rádióműsornak Cecil húsz perces adása alatt tízmillió forintnyi összeget utaltak.
*** a softball a baseball egyszerűsített változata
**** Make-A-Wish: http://wish.org/ 
***** A „foul play”, melyre a tűzoltóság panaszkodik a softball-meccsen, egyszerre jelent becstelenséget és titokzatos mészárlást. „Tetemes károk”-nak fordítottam, hogy megmaradjon Cecil groteszk szójátéka. 

****** A spanyol szöveg Guatemala volt elnökének, Otto Pérez Molinának a mottója: "biztos kéz, fej és szív"
******* A Zydeco louisianai zenei műfaj, melyet az ott élő francia kerolok fejlesztettek ki a blues, a Cajun zene és az R&B ötvözésével.  



Na, kinek mit mond a horoszkópja mára? :D

Címkék:

"6. The Drawbridge" közzétéve : 2013. szeptember 29., vasárnap @21:43 | 17 hozzászólás

« vissza | előre »

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from