Welcome to Night Vale ">
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 Ki kicsoda?
Sokan hiányoltátok ezt a menüpontot, szóval itt van megint ツ Elérhető az archívumból is.



(J O B B Á R A)  EMBEREK

C E C I L 


Név: Cecil Gershwin Palmer /sisəl gərshwən pälmər/ szísz(öü)l görshuön palmör, sok sikert. 
Foglalkozás: Night Vale hangja, a Night Vale Közösségi Rádió riportere 
Életkor: feltehetőleg 30-35 körül 
Nemzetiség: büszke amerikai állampolgár 
Személyiség: lelkes, optimista, energikus, mániákus, derűsen pofátlan, helyenként vérfagyasztó, liberális, munkabolond, kicsit (kicsit.) kattant 
Megjelenés: Nincs pontos információ. Kevin szerint átlagos termetű, kedves arcú, és valami nem stimmel a mosolyával. A fandom kiegyezni látszik egy szőke, szemüveges Cecil mellett, akinek a karján tetoválások futnak végig (szemek vagy polipcsápok, ízléstől függően). Gyakran ábrázolják egy harmadik szemmel a homlokán. Divatérzéke excentrikus. 
Hozzátartozók: Édesanyja tizenöt éves korában magára hagyta. A bátyjára nem emlékszik. Az apjáról nincs információ. 
Partner: Carlos (ep 25+) 
Barátok: Dana; Earl ♱; Josie, Az Idős Hölgy; Simone Rigadeau; Kosnyek, a macska; a fél város 
Ellenségek: Steve Carlsberg; Desert Bluffs (Kevin); StrexCorp; Daniel 
Betegségek: egzisztencionális krízisek sora, állítólagos Lyme-kór
Idézet: "Talán észrevettél tegnap valami különöset. Talán mára már el is felejtetted. Isten hozott Night Vale-ben." (33)
Zene: DISPARTION - THE BALLAD OF  FIEDLER AND MUNDT


C A R L O S,  A  T U D Ó S 



Név: Carlos /karlosz/ 
Foglalkozás: TUDÓS, csupa nagybetűvel. Valószínűleg elméleti fizikusnak tanul doktori fokozaton, megmagyarázhatatlan jelenségekre specializálódva. 
Életkor: feltehetőleg 25 körül 
Nemzetiség: latin-amerikai származású, az államokban él 
Személyiség:  az egyetlen kívülálló; vakmerő, megállíthatatlan, bájosan hősies, önfejű, precíz, analitikus, romantikus, megbízható, gyötrelmes kommunikációs készséggel verte meg a sors, munkabolond, kicsit (kicsit.) kattant 
Megjelenés: Egyszerűen tökéletes: felháborítóan és baljósan jóképű katonai temetőt idéző fogsorral, szögletes állal, dús, fekete hajjal, mely a halántékán deres, bőre sötét tónusú, puha, testalkata ruganyosan izmos, állandóan laborköpenyt visel. A fandom ábrázolása a skatulyából előrántott őrült tudós helyett a kócos, szórakozott professzor felé hajlik. 
Hozzátartozók: a tudóscsapatával érkezett, a családjáról nincs információ 
Partner: Cecil (ep 25+) 
Barátok: úgy tűnik, senkivel sincs különösebben jóban 
Ellenségek: StrexCorp, Lauren; a Föld Alatti Város 
Betegségek: lassan de biztosan megőrül ő is 
Idézet: "Azokra az éppen zajló eseménysorokra gondoltam, amiket jelenként értelmezünk, és a felhalmozódott emlékekre, amiket a múlt élő felvételeként kezelünk, és a reményekre és álmokra és feltevésekre, amiket jövőként vetítünk magunk elé." (40.5)
ZeneDISPARTION - STUDY IN GREEN AND BLUE-GREEN



T O V Á B B Á

NIGHT VALE

JOSIE, AZ IDŐS HÖLGY
Az angyalok védence és Cecil barátja, akivel együtt szoktak bowlingozni.

AZ APACS NYOMOLVASÓ
Szlávos külsejű fickó, aki rajzfilmszerűen elnagyolt indián tolldíszt hord, és állítja magáról, hogy ősi indián varázstudás birtokában van. Cecil mélyen elítéli rasszista viselkedését, és úgy gondolja, szégyen hoz az egész városra. Apacs viszont tartogat még meglepetéseket...

STEVE CARLSBERG
Steve a szülői munkaközösség tagja, gyakorló apukaként. Bár mindenhol máshol csodabogárnak számítana, állandó paranoiája és összetett összeesküvéselméletei Night Vale-ben az egyik legéberebb polgárrá teszik őt. Ezzel Cecil nem értene egyet; a két férfi között (jobbára egyoldalú) feszültség uralkodik: bár Steve rendszeresen küld faxokat a rádióműsornak legújabb "leleplezéseiről", Cecil sosem olvassa fel az üzeneteit végig, mert helyteleníti azoknak tartalmát. Steve hobbii közé tartozik a kormányzat elleni lázadozás mellett a lángoskészítés is [melyek Cecil szerint ízetlenek és szárazok.]

LEANN HART 
A Night Vale Napilap főszerkesztője, változatos spórolási stratégiákkal.

SUZANNE THURGOOD
A Night Vale Orvosszövetség vezetője, profi dohányos.

JOHN PETERS
Tudjátok, a farmer. Night Vale Bad Luck Brianje. 

LARRY LEROY
A városszélről. Rendszeres betelefonáló, szakállal és kábeltévével.

MICHAEL SANDERO
A Night Vale Skorpiók futballcsapat hátvédje, akit sorozatos katasztrófák sújtanak a villámcsapástól kezdve a kormányzati amputáción át egy második fej növesztéséig, ami ráadásul vonzóbb és intelligensebb nála.

NAZR AL-MUJAHEED
A Night Vale Skorpiók futballcsapat edzője. Nem igazán ért angolul és úgy tűnik, néha megszállja valami, de jól végzi a munkáját.

EARL HARLAN
Cserkészparancsnok. Erős utalások vannak rá, hogy Cecil exe, és hogy még mindig érez valamit a férfi iránt. Gyerekkori legjobb barátok voltak.

CACTUS JUNE
A harmadik legszebb nő Night Vale-ben.

SIMONE RIGADEAU
Simone egy különösen értelmes csavargó, aki kisállatokat és fémdobozokat gyűjt, és rendszeresen segít Cecilnek különböző tudományos kérdésekben.

MARCUS VANSTEN
Night Vale leggazdagabb polgára. Excentrikus viselkedésére tökéletes kifogásnak tartja közel ötbilliós vagyonát. Senki nem vitatkozik vele.

DR. TEDDY WILLIAMS
A Desert Folwer Bowlingpálya és Szabadidőközpont vezetője, valamint diplomás orvos. Carlos szerint elmebajos. Teddy szerint meg Carlos egy beképzelt hólyag.

TAMIKA FLYNN
Tizenhárom éves lázadó.

TELLY, A BORBÉLY
Az az áruló.

TRISH HINGE
Pamela Winchell polgármesterasszony titkára.

GYAKORNOKOK 
Cecil változatos halálnemeket elszenvedő gyakornokainak végtelen névsora: Brad, Chad, Dana/a hasonmása, Jerry, Leland, Stacey, Richard, Vithia, Jesús, Maureen - nyugodjatok békében.



STREX CORP

KEVIN
Cecil alteregója, a Desert Bluffs Közösségi Rádió riportere.

DANIEL
2013 végétől Cecil közvetlen főnöke és témaszerkesztője. Nincsenek jó viszonyban.

LAUREN
2014 elejétől Cecil felettese.



P O L I T I K A I SZERVEK
 

P O L G Á R M E S T E R E K

A jelenlegi polgármester Pamela Winchell. Cecil városuk gondoskodó anyjának írja le, és kifejti, hogy az általa elrendelt kínvallatások és bebörtönzések is csak Night Vale érdekét szolgálják; hovatovább rasszizmussal vádolja, amiért megszólja Hiriam McDaniels-t sárkányvolta miatt. Pamela szenvedélyes és harcias, néha vérkönnyeket sír, tárgyakat hajigál, átváltozik valamivé vagy láthatatlanná válik... a szokásos. Hamarosan viszont a mandátuma végére ér: a következő polgármesterválasztásra a jelöltek Hiriam McDaniels (aki tényleg egy ötfejű sárkány) és Az Arctalan Öreg Hölgy Aki Veled Él Az Otthonodban És Mindig Csak A Szemed Sarkából Látod Őt.

V Á R O S I  T A N Á C S

Az Egyesült Államokban a városi tanács kongresszus-szerűen működő törvényhozó testület, élén a polgármesterrel, mely a város jólétéért felelős. Nincs ez máshogy Night Vale-ben sem: azzal az apró különbséggel, hogy a Városi Tanács tagjai teljhatalmú természetfeletti lények, halhatatlanok, és a polgármester csak a bábjuk.


A  S E R I F F  T I T K O S R E N D Ő R S É G E 

A hatalmi ágak klasszikus felosztása szerint a Városi Tanács a törvényhozó, a seriff a bíráskodó, a rendőrség pedig a végrehajtó hatalom... lenne. Night Vale-ben (természetesen) egy sajátságos diktatúra működik, így a Seriff Titkosrendőrsége a Városi Tanáccsal együttműködve egységesíti a három hatalmi ágat. A Titkosrendőrség minden lakót megfigyel, életük minden pillanatában: beépített ügynökeik, kameráik, mikrofonjaik minden szegletben ott vannak. Bár a Titkosrendőrség létezéséről mindenki tud, tagjainkat kiléte ismeretlen - bárki lehet beépített ügynök, de ez senkit sem foglalkoztat különösebben. A seriff kilétéről vannak sejtések: Cecil szerint a símaszkos férfi, aki pápai tiarát, köpenyt és egy ezüstcsillagot visel, valamint állandóan egy hangosbeszélőn át szól a tömeghez, valószínűleg a rendőrségi vezető.


A VILÁGKORMÁNY ÉS A TÖBBIEK

Night Vale-ben jóformán az összes népszerű összeesküvés-elmélet titkos szervezete, terroristacsoportja vagy különös szektája képviselteti magát.



T E R M É S Z E T F E L E T T I  LÉNYEK


KÁMZSÁS ALAKOK

ANGYALOK

FÉNYLŐ FELHŐ

RÁDIÓVEZETŐSÉG

KOSNYEK

A GROVE PARKI IZÉ

PIRAMIS

A BARNA BALLONKABÁTOS FÉRFI

A NÉMA GYERMEKEK

KÖNYVTÁROSOK

A NŐ OLASZORSZÁGBÓL





Címkék:

"Ki kicsoda?" közzétéve : 2014. március 16., vasárnap @21:32 | 0 hozzászólás

« vissza | előre »

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from